Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- متخصص دهان و دندان در خصوص عوارض ناشی از مصرف خودسرانه داروها برای رفع درد دندان توضیحاتی را ارائه داد. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،  رضا یزدانی متخصص سلامت دهان با بیان اینکه آبسه به معنی تجمع چرک و عفونت در بافت‌های بدن است و در هر جای بدن از جمله در حفره دهان ممکن است، تشکیل شود، افزود: آبسه به علت پوسیدگی دندان اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، اگر پوسیدگی دندان درمان نشود، عفونت ناشی از آن گسترش پیدا می‌کند و به مقر دندان می‌رسد و از آنجا وارد استخوان می‌شود؛ یا حتی ممکن است، عفونت وارد نسوج اطراف دندان شود.

وی با بیان اینکه اگر دندان سالم و پوسیدگی در کار نباشد، مشکلات و بیماری‌های لثه‌ای موجب آبسه دندان می‌شود، ادامه داد: البته عفونت‌های لثه‌ای درمان نشده نیز باعث ایجاد آبسه لثه‌ای می‌شود؛ اما تشخیص آبسه گاهی ساده و گاهی مشکل است. وقتی دندان، پوسیدگی ندارد آبسه به علت عفونت لثه به وجود می‌آید؛ ولی اگر دندان پوسیدگی داشته باشد پوسیدگی می‌تواند علت ایجاد آبسه شود.

این متخصص سلامت دهان در ادامه تصریح کرد: البته یک علت کمتر شایع هم وجود دارد که آن ایجاد آبسه بر اثر ضربه یا غذایی که می‌خوریم است و یا جسم خارجی که وارد بافت‌های اطراف دندان و مخاط می‌شود، نیز می‌تواند باعث عفونت و آبسه دندان شود.

وی با بیان اینکه افرادی که به هر علتی سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند مثل خانم‌های باردار، افراد سالمند و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت دارند، نسبت به افراد دیگر بیشتر در معرض ابتلا به عفونت‌های دندانی و آبسه هستند، گفت: درد، تورم، لقی دندان، بوی بد دهان، اشکال در عملکرد دهان و دندان، و مشکل غذا خوردن از جمله علائم آبسه دندان است که اگر به مشکل غذا خوردن رسیدگی نشود و ادامه پیدا کند، موجب تب بالا و بی‌حالی شده که این دو نشانه خطرناک است و فرد مبتلا باید هر چه سریع‌تر به دندانپزشک مراجعه کند.

یزدانی در ادامه به راه‌های پیشگیری از آبسه دندان و لثه اشاره کرد و افزود: باید از پوسیدگی دندان و بیماری لثه پیشگیری کنیم. از این رو، حداقل دو بار مسواک زدن به مدت حداقل دو دقیقه با خمیر دندان‌های حاوی فلوراید، کاهش مصرف مواد قندی و مراجعه منظم به دندانپزشک نیز توصیه می‌شود.

وی یکی از خوددرمانی، آبسه دندانی را مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک و مسکن دانست و ادامه داد: مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها باعث ایجاد مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود. در چنین شرایطی علائم برطرف می‌شود، اما عفونت برطرف هنوز باقی است، بنابراین آنتی‌بیوتیک فقط باید با تشخیص پزشک مصرف شود.

این متخصص سلامت دهان در خصوص اقدامات اولیه‌ای که افراد مجاز به انجام دادن آن هستند، گفت: فرد می‌تواند یک مسکن مصرف کند تا درد شدید را تسکین دهد. دهان را با آب و نمک رقیق شست‌وشو دهد و بعد به دندانپزشک یا مرکز شبانه‌روزی مراجعه کند. شست‌وشو با آب و نمک به این صورت است که در یک لیوان آب جوشیده سرد شده، یک دوم چای خوری نمک بریزد و از آن استفاده کند. افرادی که همواره مسواک می‌زنند شاید استفاده از آب نمک رقیق شده، آن هم گاه به گاه برایشان مفید باشد.

وی با بیان اینکه آبسه حاد به صورت درد و تورم، بی‌حالی و گاه تب بالا بروز می‌کند، تاکید کرد:، اما در آبسه مزمن، حفره آبسه تشکیل شده و از آن عفونت و چرک خارج می‌شود، بیمار که مراجعه می‌کند تورم دارد؛ اما درد ندارد، چون چرک در حال خارج شدن است و فشار از روی اعصاب ناحیه برداشته شده است. گاه عفونت به استخوان دندان گسترش پیدا می‌کند که درمان آن خارج کردن دندان است.

یزدانی در پایان در خصوص نقش جراحی در درمان آبسه اظهارداشت: زمانی که آبسه صورت فرد را متورم می‌کند، باید آبسه شکافته شود تا چرک خارج شود. آبسه‌های خیلی بزرگ نیاز به تخلیه دارند.

منبع:فارس

انتهای پیام/   خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۴۴۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد

محسن میرزائی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اجرای این پویش به مدت سه روز گفت: گروه هدف این پویش ملی، شامل کودکان زیر ۱۴ سال، زنان باردار و شیرده تا یک سال پس از زایمان هستند.

وی افزود: خدمات پویش ملی سلامت دهان و دندان در مراکز خدمات جامع سلامت و در دو سطح ارائه می‌شود. معاینه، آموزش بهداشت و وارنیش فلوراید به عنوان خدمات سطح یک در پایگاه‌های سلامت شهری و خانه‌های بهداشت روستایی ارائه می‌شود و خدمات سطح دو در مراکز خدمات جامع سلامت تجهیزشده، ارائه می‌شود که شامل ترمیم پالپوتومی (درمان دندان پوسیده و عفونی)، درمان پالپ زنده، جرم‌گیری، حذف دندان عفونی و فیشورسیلنت است.

معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: در این راستا و به منظور خدمت رسانی به گروه هدف بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ارائه تمامی خدمات دندانپزشکی سطح یک و دو به گروه هدف دارای دفترچه بیمه روستایی ساکن در مناطق روستایی و شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر رایگان است.

وی ادامه داد: خدمات برای این گروه در مراکز شهری توسط وزارت بهداشت تعدیل شده و خدمت ترمیم دندان شش و فیشور سیلنت دندان ۶و۷ تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

میرزائی با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری عفونی در دنیا شناخته می‌شود، افزود: بدون سلامت دهان و دندان سلامت بدن تامین نمی‌شود

گفتنی است در استان یزد ۷۶ واحد دندانپزشکی ثابت در مراکز خدمات جامع سلامت استان دایر می‌باشد. همچنین در کنار این واحدها، دو موبایل کلینیک سیار هم با کمک‌های دولتی و خیرین آماده ارائه خدمات به همشهریان است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • خانمی در کلاله درپی تزریق آنتی بیوتیک، کارش به مراقبت‌های ویژه کشید
  • خودداری از مصرف خودسرانه هرگونه قارچ خود رو در طبیعت