Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@23:04:46 GMT

آبسه لثه چيست و چگونه درمان مي شود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۵۰۶۲۷

آبسه لثه چيست و چگونه درمان مي شود؟

خبرگزاري آريا -

آبسه و عفونت لثه منجر به درد مداوم و شديدي در ناحيه پالپ مي‌شود
عفونت و آبسه لثه بيماري دردناکي است که يکي از انواع آن، آبسه پريودنتال است. اين بيماري دلايل مختلفي مانند عدم رعايت بهداشت دهان دارد. عفونت لثه نشانه هايي مانند تورم دهان دارد و مي توان از آن با روش هاي ساده پيشگيري کرد.
آبسه لثه چيست؟
آبسه يک کيسه‌ي حاوي عفونت است که ممکن است در بخش‌هاي مختلف بدن، شامل قسمت‌هاي داخلي دهان، ايجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بعضي افراد، آبسه‌ي دندان مي‌تواند بخش‌ها و نواحي اطراف دندان را تحت تأثير قرار دهد. اما گاهي اوقات، آبسه روي خود لثه‌ها تشکيل مي‌شود.
آبسه‌ي لثه که با نام آبسه‌ي پريودنتال هم ناميده مي‌شود، يک عارضه‌ي دردناک است که مي‌تواند عوارض جدي به دنبال داشته باشد.
بسيار مهم است که نشانه‌هاي اين مشکل را تشخيص دهيد تا در صورتي که دچار آن هستيد به دندان‌پزشک مراجعه کنيد.
دلايل آبسه و عفونت لثه
آبسه‌ي لثه به اين علت ايجاد مي‌شود که باکتري‌هاي درون دهان منجر به ايجاد عفونت در فضاي بين دندان‌ها و لثه‌ها مي‌شوند. بعضي آبسه‌هاي لثه هم ناشي از عدم رعايت بهداشت دهان و دندان هستند.
بيماري پريودنتال يک عارضه‌ي التهابي لثه است که وقتي ايجاد مي‌شود که پلاک‌ها زير لثه تجمع پيدا کنند. پلاک يک لايه‌ي نازک بدون رنگ و چسبنده از باکتري‌ها است.
وقتي مسواک زدن و نخ دندان کشيدن به طور مرتب اتفاق نيفتد اين پلاک‌ها از دندان جدا نمي‌شوند و بافت‌هاي اطراف دچار عفونت مي‌شوند و همين، منجر به ايجاد آبسه مي‌شود.
آبسه‌ي لثه حتي مي‌تواند به علت پاکت پريودنتال هم ايجاد شود؛ پاکت پريودنتال فضايي است که در اثر بيماري‌هاي لثه در اطراف دندان‌ها ايجاد مي‌شود.
باکتري‌ها مي‌توانند در اين فضا زندگي کنند و اگر غذا و پلاک در اين فضا محبوس شود، در اين صورت باکتري‌ها رشد مي‌کنند.
وقتي سيستم ايمني بدن ضعيف باشد هم ممکن است آبسه‌ي لثه ايجاد شود، چون سيستم ايمني ضعيف اين توانايي را ندارد که با عفونت‌ها مقابله کند.
عواملي که مي‌توانند سد دفاعي بدن را ضعيف کنند عبارتند از خستگي، استرس، بيماري‌هاي مزمن.

عفونت لثه به خودي خود خوب نمي‌شود و حتماً براي درمان بايد به دندانپزشک مراجعه کنيد
علايم و نشانه‌هاي آبسه لثه
بعضي بيماري‌هاي لثه و دهان ممکن است در ابتدا و مراحل اوليه قابل رويت نباشند و نشانه‌هاي کمي ايجاد کنند؛ اما در مورد آبسه‌ي لثه اين‌طور نيست.
آبسه و عفونت لثه منجر به درد مداوم و شديدي در ناحيه پالپ مي‌شود و اگر دهان‌تان را باز کنيد و به ناحيه‌ي دچار درد نگاه کنيد، احتمالاً مي‌توانيد تورم و قرمزي را ببينيد. نشانه‌هاي ديگر آبسه‌ي لثه عبارتند از:
حساسيت به غذاها و نوشيدني‌هاي گرم يا سرد
درد موقع جويدن
لق شدن دندان
احساس مزه‌ي بد در دهان (به علت عفونت)
تخليه‌ي عفونت
تب
نحوه‌ي تشخيص آبسه لثه
اگر متوجه درد، خرابي، بو و مزه‌ي عفونت در دهان شديد، اين نشانه‌ها را ناديده نگيريد و هرچه زودتر به دندانپزشک مراجعه کنيد.
دندان‌پزشک احتمالاً بر حسب نشانه‌ها مي‌تواند آبسه‌ي لثه (و البته شايد مشکل ديگري) را تشخيص دهد. دندانپزشک لثه‌ها را معاينه مي‌کند و به دنبال نشانه‌هاي عفونت، مانند درد، تورم و قرمزي مي‌گردد.
دندان‌پزشک همراه با معاينه‌ي چشمي لثه‌ها، احتمالاً براي شما عکس‌برداري اشعه‌ي ايکس هم مي‌نويسد تا بيماري‌هاي پريودنتال يا دندان دچار عفونت (در نتيجه‌ي عفونت پالپ) را پيدا کند.
اين عکس همچنين به دندانپزشک کمک مي‌کند تا متوجه شود که آيا در اثر اين عفونت دچار تحليل استخوان شده‌ايد يا نه.
نشانه‌هاي آبسه‌ي لثه ممکن است در طول زمان بهبود پيدا کند، اما حتي اگر آبسه باز و تخليه شد هم بايد به دندان‌پزشک مراجعه کنيد تا عفونت را درمان کند.

به هيچ وجه در مورد درمان آبسه‌ي لثه سستي نکنيد
درمان آبسه لثه
بايد به ياد داشته باشيد که عفونت لثه به خودي خود به طور کامل خوب نمي‌شود و حتماً براي درمان بايد به دندانپزشک مراجعه کنيد.
درمان آبسه‌ي لثه شامل تخليه‌ي آبسه و برداشتن هرگونه بقاياي عفونت در پاکت پريودنتال است. همچنين دندانپزشک براي از بين بردن پلاک‌ها و رسوبات رو و زير خط لثه از روش‌هاي پاکسازي عميق استفاده مي‌کند.
تخليه‌ي آبسه براي برطرف کردن عفونت و پيشگيري از عوارض بعدي، بسيار لازم است. تخليه‌ي آبسه به اين صورت انجام مي شود که دندانپزشک روي آبسه يک برش ايجاد مي‌کند؛ در اين فرآيند احتمالاً از مواد بي‌حس‌کننده هم استفاده مي‌شود.
دندانپزشک بر اساس نتيجه‌ي عکسبرداري تشخيص مي‌دهد که تحليل استخوان ايجاد شده يا نه، و بر اساس ميزان تحليل ايجاد شده شايد دندان را بکشد. البته ممکن است از روش‌هايي براي ترميم استخوان تحليل‌رفته يا بافت لثه استفاده کند.
آبسه‌ي لثه گاهي ممکن است پالپ دندان، يعني مرکز دندان را هم تحت تأثير قرار دهد. پالپ از رگ‌هاي خوني، عصب و بافت همبند تشکيل شده است. اگر پالپ دچار عفونت شود، ممکن است نياز به درمان ريشه‌ي دندان داشته باشيد تا بخش آسيب‌ديده‌ي دندان خارج شود.
درمان دارويي عفونت لثه
علاوه بر درمان‌هايي که ذکر شد، دندانپزشک براي شما يک دوره آنتي‌بيوتيک هم تجويز مي‌کند. در صورتي که دندانپزشک به طور کامل نتواند آبسه را تخليه کند، آنتي‌بيوتيک‌ها مي‌تواند به کاهش تورم کمک و از عود مجدد عفونت جلوگيري کنند. همچنين مي‌توانند مانع انتشار عفونت به ديگر نواحي بدن شوند. اگر درد داريد براي شما مسکن تجويز مي‌شود.
هيچ راهي براي درمان کامل عفونت لثه در منزل وجود ندارد. براي کاهش درد و حساسيت تا زماني که بتوانيد به دکتر مراجعه کنيد، دهانتان را با آب‌نمک گرم بشوييد.

بهداشت خوب دهان و دندان براي پيشگيري از آبسه‌ي لثه لازم است
عوارض آبسه لثه
به هيچ وجه در مورد درمان آبسه‌ي لثه سستي نکنيد، چون اگر بدون درمان رهايش کنيد، عفونت به عمق بافت لثه نفوذ مي‌کند و دندان‌ها و استخوان‌هاي اطراف را هم درگير خواهد کرد.
اين موضوع منجر به افزايش درد و تورم مي‌شود. حتي ممکن است عفونت به بخش‌هاي ديگر صورت و بدن هم سرايت کند.
در موارد نادر، انتشار عفونت لثه و ورود آن به جريان خون منجر به بروز عارضه‌اي خطرناک به نام سِپسيس يا عفونت خون مي‌شود که نشانه‌هاي آن عبارتند از:
دماي بالاي 38 درجه‌ي سانتيگراد
مشکل در تنفس
درد شکمي
ضربان قلب بالا
مشکلات رايج و بيماري هاي ديگر لثه را اينجا بخوانيد.
پيشگيري از آبسه لثه
بهداشت خوب دهان و دندان براي پيشگيري از آبسه‌ي لثه لازم است. بايد به طور منظم، دندان‌ها را مسواک بزنيد و نخ دندان بکشيد.
دو يا سه بار در طول روز، به خصوص بعد از غذا، مسواک بزنيد. اين کار باعث کاهش تجمع پلاک‌ها روي دندان و زير خط لثه مي‌شود. استفاده از نخ دندان حداقل يک بار در روز هم باعث برطرف شدن پلاک‌ها و بيرون آمدن غذاها از بين لثه‌ها مي‌شود.
به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنيد و هر شش ماه از خدمات دندانپزشکي براي نظافت اساسي و حرفه‌اي دندان‌ها استفاده کنيد. وقتي به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنيد، او مي‌تواند بهداشت دهان و دندان شما را کنترل کند، و خيلي سريع و پيش از گسترش بيماري‌ها متوجه حضور آن‌ها شود و درمان را آغاز کند.
منبع:nabzema.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۰۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویش سلامت دهان و دندان

 

 رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: این پویش همزمان با  سراسر کشور از فردا ۱۷ اردیبهشت تا ۱۹ ارددیبهشت به مدت سه روز با شعار " دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم" برگزار می‌شود.

دکتر میر شفیعی آموزش بهداشت دهان دندان، معاینه، شناسایی و غربالگری مشکلات دندان بین دانش‌آموزان را از اهداف اجرای این پویش عنوان کرد و افزود: در این پویش دانشجویان دندانپزشک در مدارس حضور پیدا خواهند کرد و خدمات آموزش سلامت دهان و دندان و خدمات فلوراید تراپی را برای دانش آموزان ابتدایی ارائه می‌دهند.

او گفت: پایگاه‌های سلامت، خانه‌های بهداشت، مراقبین سلامت و بهورزان هداشت دهان و دندان و اهمیت آن با سلامت بدن را به مردم اموزش خواهند داد.

میرشفیعی با توجه به اینکه سلامت دهان و دهان با سبلامت بدن از جمله بیماری فشار خون، دیابت و بارداری در ارتباط است، افزود: افرادی که بهداشت دهان ضعیفی دارند دارای بیماری فشار خوهند بود و افرادی که دیابت دارند اگر بیماری آنها کنترل شود، بر روی بیماری‌های دهان و دندان تاثیر بسزایی دارد.

رئیس گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک به مردم توثصیه کرد: نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان اهمیت دهند تا بیماری‌هایی که مرتبط با سلامت دهان و دندان است، کمتر شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • پویش سلامت دهان و دندان در لرستان اجرا می‌شود
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • دوری قهرمان نامدار کشتی ایران از تمرینات +عکس
  • عفونت چشم کار دست زارع داد/آخرین وضعیت یزدانی برای حضور در المپیک
  • دردسر عجيب هركول كشتى ايران (عکس)
  • عفونت چشم بلای جان قهرمان کشتی شد
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند