Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر "نوشین فخاری" روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر رعایت بهداشت دهان و دندان، مسواک زدن مرتب و از آن مهم‌تر استفاده از نخ دندان، یادآور شد: نوع مسواک و خمیر دندان، کمترین اهمیت را در اینجا دارد؛ میتوان با ساده‌ترین و ارزان‌ترین مسواک‌ها بهداشت دندانی کامل و ایده‌آل داشت به شرط آنکه این امر مکرر بوده و به صورت صحیح انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: در بعضی از مناطق استان یزد که میزان املاح معدنی آب آشامیدنی تنظیم نیست ممکن است قسمت‌هایی از دندان به صورت کامل تکامل پیدا نکند و پوسیدگی و عفونت زودتر اتفاق بیفتد که این هم نه به تنهایی بلکه در کنار رعایت نکردن بهداشت دندان ها اتفاق میفتد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در یزد از میان عوامل فاسدکننده دندانها، استفاده زیاد از مواد قندی و شیرینیجات باعث ایجاد پوسیدگی‌های بیشتر دندانها می شود تاکید کرد: ریشه دندان به تنهایی باعث ایجاد عفونت نمی‌شود بلکه در اکثر مواقع به دنبال پوسیدگی دندان و بعضا به دنبال ضربه خوردن دندانی که ظاهرا تاج سالمی دارد اتفاق می افتد.

به گفته وی بعد از پوسیدگی تاج دندان و باز شدن مسیر برای ورود میکروبها، این میکروب ها به داخل ریشه نفوذ کرده و باعث عفونت نواحی انتهای ریشه میشود.

این متخصص درمان ریشه دندان، هدف از درمان ریشه پس از پاکسازی داخل دندان را مسدود کردن کانال‌های دندان جهت جلوگیری از ورود میکروب به داخل ریشه و ایجاد عفونت دانست و اضافه کرد: چنانچه درمان ریشه یا به اصطلاح، عصب کشی دندان به این هدف دست یابد احتمال برگشت عفونت بسیار کاهش می یابد ولی اگر درمان ریشه به صورت کامل انجام نشود یعنی یا پاکسازی کامل نشود یا مسدود کردن مسیر ناقص بماند احتمال برگشت عفونت افزایش می یابد.

وی در مورد تاثیر وراثت و ژن در پوسیدگی دندانها هم افزود: طبق مطالعاتی که تاکنون انجام شده وراثت و ژن به صورت مستقیم تاثیری در پوسیدگی‌زایی و عفونت دندان ندارند اما به صورت غیر مستقیم تاثیر دارد بعنوان مثال افرادی که دیابت دارند احتمال وجود عفونت های دندانی بیشتر و پایدارتر در آنها هست اما با رعایت بهداشت کامل و مناسب، قابل پیشگیری است.

دکتر فخاری گفت: نقش پوسیدگی مهم است که آن هم به رعایت یا عدم رعایت بهداشت و سیستم دندان شلوغ و نامرتب بستگی دارد.

به گفته وی در این موارد احتمال باقی ماندن پلاک میکروبی روی دندان زیاد بوده و به دنبال آن پوسیدگی و درگیری ریشه و عفونت اتفاق میفتد.

متخصص درمان ریشه دندان تصریح کرد: وجود طولانی مدت عفونت و باکتری‌ها در بهترین حالت باعث تحلیل استخوان و ایجاد آبسه روی لثه شده یا ممکن است عفونت منتشر و حاد ایجاد بشود که درگیری فضاهای گردنی رو به دنبال دارد و تدوام آنها خطرناک خواهد بود.

وی اضافه کرد: دندان، حاوی بافت زنده‌ای است که داخل کانال‌ها وجود دارد و به آن در اصطلاح عامیانه، عصب گفته میشود که بعد از رسیدن میکروب ها به این بافت و از بین بردن آن عفونت عملا وارد فضای استخوان اطراف انتهای ریشه و به دنبال آن لثه و ... می‌شود.

خانم دکتر فخاری با اشاره به اینکه دهان و دندان و بقیه قسمت های بدن اعضای یک پیکرند و اکثر بیماری های سیستمیک روی دهان و دندان هم تاثیر دارند گفت: در بیماران دیابتی به علت کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن، عفونت ریشه و تحلیل استخوان، بیشتر و پایدارتر اتفاق میفتد.

به گفته وی به همین دلیل توصیه شده ابتدا دیابت بیماران به طور کامل توسط پزشک مربوطه کنترل شود و بعد درمان های دندانپزشکی انجام شود تا نتیجه درمان با ثبات‌تر باشد و از این رو بیماران دیابتی بیشتر از بقیه نیاز به رعایت بهداشت دهان و دندان و چک آپ مرتب دندانپزشکی دارند.

وی افزود: در مورد بیماران سرطانی که شیمی درمانی و رادیوتراپی داشته‌اند پوسیدگی شدت پیدا میکند چون در این افراد به علت عوارض این درمان ها میزان بزاق به شدت کاهش یافته و به دنبال آن شستشوی اتوماتیک دهان کم میشود و پلاک میکروبی طولانی‌تر روی دندان باقی مانده و پوسیدگی‌ها شدید و گاهی بدون درد اتفاق می افتد.

دکتر فخاری یادآور شد: نکته دیگری که در این بیماران اهمیت دارد ممنوع بودن کشیدن دندان های این بیماران بعد از این درمان هاست؛ باید سعی شود چند هفته قبل از رادیوتراپی و کموتراپی کارهای دندانپزشکی برای این بیماران کامل شود و حین درمان های کموتراپی و رادیوتراپی مرتبا ویزیت شوند که کار دندانی به کشیدن نرسد.

وی با بیان اینکه عفونت ریشه دندان تنها با درمان ریشه و یا کشیدن دندان برطرف میشود تاکید کرد: درمان با دارو فقط برای مدتی کوتاه علائم عفونت را از بین میبرد و به محض تمام شدن اثرات دارو چون علت بیماری که دندان پوسیده میباشد برطرف نشده دوباره عفونت و علائم آن شروع می‌شود.
وی در مورد کشیدن یا درمان دندانهای عفونی هم گفت: این امر بستگی به شرایط بیمار دارد مثلا در بیماران با سابقه کموتراپی و یا بیماران هموفیلی کشیدن مجوز ندارد؛ همینطور دندانی که قابلیت بازسازی تاج دارد بهترین کار نگه داشتن دندان و درمان ریشه آن است.

وی میزان سن را عاملی در عفونت یا عدم عفونت دندانها ندانست و با بیان اینکه دندان ها چه شیری و چه دائمی بسته به شرایطی که نگهداری میشوند ممکن است بلافاصله بعد از رویش یا سالها بعد دچار پوسیدگی یا ضربه و عفونت شوند تصریح کرد: بچه ها در سنین دبستان به علت عدم استفاده یا استفاده نادرست از مسواک و نخ دندان و داشتن دندان هایی که هنوز تکامل پیدا نکرده اند پوسیدگی دندانی زیاد دارند ولی باز هم در این موارد وجود پوسیدگی های زیاد و سریع بیشتر از سن به شرایط بهداشتی برمیگردد.
این متخصص درمان ریشه دندان، آموزش درست و کامل مسواک زدن و مخصوصا نخ دندان به بچه ها در مدارس و یا توسط والدین را توصیه کرد.

وی در مورد زمان مراجعه بیماران هم گفت: بیشتر بیماران ما یا با درد شدید مراجعه میکنند که مربوط به دندانی است که مدتی طولانی پوسیده بوده ولی توجهی به آن نشده تا پوسیدگی به عصب رسیده و درد شدید ایجاد شده که در صورت مراجعه پیشگیری و ترمیم دندان میتوان از این حالت به راحتی جلوگیری کرد.

به گفته دکتر فخاری، قسمت دوم بیماران ما افرادی هستند که آبسه یا عفونت ریشه دندان دارند که برای بازسازی تاج دندان باید ابتدا ریشه به سلامت درمان شود تا بتوان روی آن تاج را بازسازی کرد.

برچسب‌ها دندانپزشکی یزد بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دندانپزشکی یزد بهداشت و سلامت دندانپزشکی یزد بهداشت و سلامت اخبار کنکور رعایت بهداشت دهان و دندان درمان ریشه ریشه دندان درمان ها دندان ها نخ دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۹۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست

امین افشار اظهار داشت: موانع به کار گیری شیوه‌های های نوین درمانی برای بیماران هموفیلی را تشریح کرد.

به گزارش ایلنا، وی در پاسخ به این سوال که این کانون بار‌ها از اهمیت استفاده از شیوه‌های نوین درمان هموفیلی سخن گفته است، مشکل عمده در عدم استفاده از این روش‌ها چیست؟ گفت: متاسفانه دیدگاه جامعی نسبت به این بیماری در کشور وجود ندارد و هزینه‌هایی که برای بیماری هموفیلی می‌شود متنوع است؛ بخشی از هزینه‌های درمان بیماری هموفیلی را بیمه‌های پایه می‌دهند، بخشی دیگر را صندوق صعب العلاج می‌دهد، قسمت دیگر هم از مابه التفاوت ارزی به اسم طرح دارویار پرداخت می‌شود. برخی هزینه‌های دیگر هم از سمت بهزیستی و مراکز توانبخشی تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین هر ارگانی به بخش خودش نگاه می‌کند و اینگونه می‌پندارند که استفاده از دارو‌های نسل قدیمی تر، هزینه کمتری در بر دارد. درست است که در ظاهر شاید اینگونه باشد، اما در مجموع آن هزینه‌ای که می‌شود با وضعیت درمان بیماران مطابقت ندارد.

افشار افزود: به طور مثال سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند داروی هملیبرا داروی بسیار خوب و اثر بخشی است، اما هزینه بسیار بالایی دارد. این در صورتی است که تنها با نگاهی به مطالعات صندوق صعب العلاج و بیمه سلامت می‌توان دریافت که نسبت به فایبا و فاکتور ۷ در مجموع مصرف هملیبرا به نفع و به صرفه است. ولی چون درگیر بخشی نگری می‌شویم و بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند، باعث می‌شود گا‌ها تصمیماتی گرفته شود که منطقی بر آن حاکم نباشد.

وی یادآور شد: اگر هزینه‌های درمانی، دارویی، توانبخشی و حتی هزینه‌هایی که در زمینه اجتماعی و توانمندسازی بیماران هموفیلی انجام می‌شود درست صورت گیرد، باعث می‌شود، سطح کیفیت بیمار هموفیلی خیلی بالاتر برود.

او متذکر شد: علاوه بر این موانع بحران‌های دارویی را اضافه کنید، به طور مثال در ماه‌هایی از سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بحران دارویی در کشور داشتیم. این امر باعث شد بیمارانی که سال‌ها از دارو استفاده می‌کردند و مفاصل آن‌ها سالم مانده بود، در این برهه بحران دارویی مفاصل این بیماران نیز دچار مشکل شود.

تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنید

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: ما بار‌ها درخواست کرده ایم که برنامه تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنند تا سهمیه دریافت ماهانه داروی بیماران مشخص باشد، چرا که اگر بیمار داروی خود را به موقع دریافت نکند در بدن او خونریزی اتفاق می‌افتد و هر خونریزی اگر درمان نشود و یا دیر درمان شود مفاصل را از بین می‌برد و همه این‌ها هزینه‌ها و تبعات بدی را هم برای فرد بیمار و هم برای دولت دارند.

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران درباره حمایت‌های بیمه‌ای از بیماری هموفیلی اظهار کرد: طبق قانون، ۵ بیماری خاص که هموفیلی هم یکی از آن‌ها است، پوشش بیمه‌ای بالایی دارند. ما در این خصوص قدردان دولت هستیم، جمهوری اسلامی ایران با توجه به نگاه معنوی که به حیات انسان‌ها دارد، تا جای ممکن خدمات به بیماران ارائه کرده است و تا جای ممکن هزینه این خدمات رایگان بوده است.

وی افزود: متاسفانه در مورد دارو‌های نوین هموفیلی که وارد بازار می‌شود، سازمان غذا و دارو و شورای عالی بیمه مقداری توجه کمتری نشان داده اند. این دارو‌های جدید که اثر بخشی آن‌ها هم مطالعه شده است و نسبت به دارو‌های قبلی اثربخشی بهتری دارد، تحت پوشش بیمه قرار گرفته نشده است و بیمار مجبور است فرانشیزی را پرداخت کند.

او همچنین بیان کرد: طبق آماری که از اداره وزارت کار داریم، ۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند و این افراد توانایی پرداخت فرانشیز دارویی را ندارند. ۱۰۰ میلیون تنها هزینه پایه‌ای است که برای این بیماری می‌شود، اما گا‌ها هزینه‌های این بیماری به میلیارد‌ها تومان نیز می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: ما به شوارای عالی بیمه نامه‌ای نوشتیم و درخواست کردیم که دارو‌های نوین را جزء لیست بیمه قرار دهند. البته منظور این نیست که دارو‌های قدیمی اثر بخشی ندارند. بلکه بیماری هموفیلی بیماری است که باید دارو در تنوع بالایی در اختیار بیماران باشد.

افشار تصریح کرد: شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی که کانون هموفیلی ایران هم عضو آن است، دسترسی عادلانه به دارو و درمان برای همه بود. در کشور ما دارو به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر کسی که به پایتخت نزدیک است، می‌تواند از خدمات دارویی و درمانی بهتری بهرمند شود. در استان‌ها هم آن‌هایی که به مرکز استان نزدیک‌تر هستند دسترسی بهتری به دارو دارند. همین رفت و آمد‌ها برای دریافت دارو می‌تواند بیمار هموفیلی را با تبعات خطرناکی روبه رو کند.

او در پایان تاکید کرد: دولت می‌تواند طرحی را برنامه ریزی کند که بیمار هموفیلی در خانه بماند و دارو را در خانه تحویل بگیرد. به این روش می‌توان مصرف بهینه دارو گفت.

دیگر خبرها

  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی در قصر قند
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • بهره‌مندی ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو