Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-06@01:34:05 GMT

علت درد لثه

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۵۹۹۶۳

 

علت درد لثه 

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سایت ایده آل لثه یا (gums) نوعی بافت نرم و گوشتی است که از دندان حمایت و محافظت می‌کند. درد لثه می‌تواند نشانه تحریک، عفونت یا آسیب دیدگی به ساختار و بافت لثه یا دندان‌ها باشد. این درد اغلب می‌تواند یک علامت موقتی و گذرا باشد. اما در برخی موارد، شخصی که دچار لثه درد می‌شود بهتر است که برای پیشگیری از بروز مشکلات جدی تر، به یک دندانپزشک مراجعه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت درد لثه ها چیست؟

این درد می‌تواند از یک سوزش جزئی شروع شود و یا به یک درد شدید و ناتوان کننده تبدیل شود. برخی از دلایل احتمالی بروز لثه درد عبارتند از:

 

 

 

آفت دهان یا زخم های کانکر

آفت ها، زخم های دردناک و کوچکی هستند که می‌توانند روی لثه ها ایجاد شوند. برخی از علل ایجاد زخم کانکر عبارتند از:

 

استرس عاطفی

بروز آسیب دیدگی در دهان

اختلال در سیستم ایمنی بدن

و یا سایر مشکلات و بیماری های دیگر

بریدگی یا جراحات

مواد غذایی و اشیایی که وارد دهان می شوند ، گاهی اوقات می توانند باعث بریدگی جزئی یا آسیب دیدگی و درد دندان شوند. همچنین ممکن است فرد به طور تصادفی لثه را گاز بگیرد، که بعضی اوقات می تواند باعث درد و خونریزی شود.

 

 

 

بیماری لثه یا (Gum disease)

بیماری لثه معمولا با نام التهاب لثه یا (gingivitis) نیز شناخته می‌شود. این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که باکتری‌ها به زیر لثه‌ها نفوذ کرده و باعث ایجاد التهاب و خونریزی می‌شوند. اگر این وضعیت درمان نشود، التهاب لثه می‌تواند به پریودنتیت یا عفونت لثه منجر شود. افرادی که سیگار می‌کشند، بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر عفونت لثه هستند.

 

تغییرات هورمونی

نوسانات هورمونی خصوصاً در دوران بارداری، باعث می شود افرد تورم، خونریزی و درد لثه ها را تجربه کنند.

 

روش های نادرست کشیدن نخ دندان یا مسواک زدن

اعمال فشار و یا بی دقتی حین مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، گاهی اوقات می تواند باعث بروز خونریزی و  درد لثه ها شود.

 

 

 

سینوزیت

بروز یک عفونت باکتریایی یا ویروسی در سینوس ها، می‌تواند باعث تورم در فضای سینوسی شود. برخی از افرادی که به سینوزیت مبتلا می‌شوند معمولا درد دندان و لثه دندان را تجربه میکنند.

 

آبسه دندان

وجود یک عفونت باکتریایی در ریشه دندان می‌تواند باعث ایجاد آبسه (کیسه پر از چرک) شود. آبسه دندان می‌تواند منجر به تورم لثه و درد در آن شود. آبسه های دندان همچنین می‌توانند جدی باشند و به بخش ها و قسمت های دیگر بدن نیز منتقل شوند. بنابراین رسیدگی و درمان به موقع آبسه ها از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

درمان لثه درد

درمان درد لثه به علت اصلی ایجاد آن بستگی دارد. به عنوان مثال، دندانپزشک ممکن است در خصوص کسانی که مبتلا به بیماری لثه و یا التهاب آن هستند، توصیه کند که برای از بین بردن پلاک ها و تارتار از شستشو و تمیز کردن حرفه ای دندان ها استفاده کنند. مبتلایان همچنین ممکن است برای از بین بردن باکتری های اضافی و مضر دهان از دهانشویه ضد باکتریایی مانند کلرهگزیدین استفاده کنند.

 

اگر فردی مبتلا به بیماری شدید لثه باشد، دندانپزشک ممکن است برای ترمیم بخشی از لثه یا استخوان فک که در نتیجه بیماری آسیب دیده است عمل جراحی ترمیمی انجام دهد. گاهی اوقات، درمان جراحی می‌تواند شامل پیوند استخوان و بافت برای تحریک ایجاد و ترمیم بافت جدید و سالم باشد.

 

افراد مبتلا به آبسه دندان ممکن است نیاز به درمان ریشه داشته باشند. در طی این روش، دندانپزشک پالپ آلوده یا بافت نرم داخل دندان و آبسه را از ریشه خارج کرده و دندان آسیب دیده را ترمیم و مهر و موم می‌کند.

 

درد لثه ناشی از سینوزیت نیز، معمولاً پس از پاک شدن و یا از بین رفتن عفونت کاهش می‌یابد. در خصوص عفونت های باکتریایی نیز ، پزشک ممکن است برای درمان از آنتی بیوتیک ها استفاده کند.

 

 

 

پیشگیری از بروز درد لثه

داشتن بهداشت مناسب دهان و دندان می‌تواند به جلوگیری از بروز درد لثه و سایر مشکلات دندانپزشکی کمک کند. برای پیشگیری از این وضعیت موارد زیر را در نظر داشته باشید:

 

روزی حداقل 2 بار دندان های خود را با خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید

هر روز 1 بار از نخ دندان استفاده کنید.

سعی کنید از دهانشویه های با کیفیت به صورت منظم استفاده کنید.

هر 6 ماه یکبار حتی اگر سالم هستید و مشکلی متوجه دهان و دندان شما نیست به دندانپزشک مراجعه کنید

اگر سیگار میکشید سعی کنید مصرف آن را کاهش داده و متوقف کنید. ترک سیگار میتواند به بهبود سلامت لثه ها کمک کند. ترک سیگار کشیدن می تواند جریان خون به لثه ها را افزایش دهد، که این وضعیت میتواند باعث بهبود سلامتی لثه ها و دوام آن ها شود.

چه وقت باید به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

به کسانی که دارای درد شدید، مزمن و یا عود کننده در لثه ها هستند، توصیه میشود که به نزد متخصصین دندانپزشکی مراجعه کنند. یک دندانپزشک می تواند لثه ها، دندان ها و دهان را از نظر وجود علائم عفونت، پوسیدگی دندان و سایر موارد دندانپزشکی معاینه کند.

 

در صورت بروز درد لثه در کنار هر یک از علائم زیر، شخص باید به دندانپزشک مراجعه کند:

 

بوی بد دهان که با مسواک زدن بهبود نمی یابد

خونریزی لثه های

عقب نشینی لثه ها

لق شدن دندان

احساس درد هنگام جویدن

قرمز شدن لثه

حساسیت و تحریک پذیری دندان ها

خلاصه 

دلایل احتمالی زیادی برای لثه درد وجود دارد. برای مثال مواردی مثل بیماری و التهاب لثه، عفونت، آبسه و زخم میتوانند باعث بروز این درد شوند. افراد مبتلا به درد لثه که در پیدا کردن و یافتن علت درد ناتوان هستند بهتر است به یک کلینیک تخصصی دندانپزشکی مراجعه کنند. اگر لثه درد درمان نشود میتواند در نهایت منجر به مشکلاتی مثل پوسیدگی دندان شود. بنابراین بهتر است در صورت بروز چنین دردی به دندانپزشک مراجعه کرده تا او شما را ارزیابی کند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: علت درد لثه آفت دهان بیماری لثه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۹۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شدت بارش‌ها در فارس موجب بروز خسارت کشاورزی شد / ورود سامانه جدید بارشی

ایسنا/فارس مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس از بروز خسارت به بخش کشاورزی این استان به دلیل شدت بارش‌ها طی امروز، ۱۴ اردیبهشت‌ماه خبر داد.

غلامرضا غلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وضعیت بارش‌ها در استان فارس گفت: امروز شدت بارش‌ها به حدی بود که موجب بروز خسارت به زمین‌های کشاورزی شده است زیرا بارش باران در این فصل موجب می‌شود گندم‌هایی که ساقه‌های بلندی دارند، خسارت ببینند.

وی با بیان اینکه خسارت‌ها به زمین‌ها کشاورزی به دو صورت انجام می‌شود، گفت: یک گونه همین مزارعی است که گیاهان ساقه بلند دارند و در اثر بارش باران ساقه‌های گیاهان می‌شکند و خم می‌شود و برداشت با کمباین را دچار مشکل می‌کند و نوع دیگر خسارت آن است که برخی زمین‌های کشاورزی در حریم و بستر مسیل‌ها و محل‌هایی است که آب زیادی از آنجا عبور می‌کد و خاک شسته شده و دچار فرسایش می‌شود و به همین دلیل به محصولات کشاورزی خسارت وارد می‌شود.

غلامی در عین حال این نکته را یادآور شد که اثر رحمت الهی آنقدر زیاد و خوب است که این حوادث در برابر بارش رحمت الهی ناچیز است. البته به محصولاتی که بیمه هستند، جبران خسارت می‌شود و برای محصولاتی که بیمه نیستند، باید ابتدا جمع‌آوری اطلاعات و میزان خسارت‌ها داشته باشیم.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس با بیان اینکه خسارت‌ها در شهرستان فیروزآباد و فسا و تقریباً در کل استان چنین حالت‌هایی بوده است، گفت: میزان خسارت را باید حداکثر ظرف مدت ۷۲ ساعت جهادکشاورزی اعلام کند.

وی از عموم مردم خواست تا با توجه به احتمال بروز حوادث در اتفاقات طبیعی مانند وزش باد و بارش باران و سیلاب و... حتماً محصولات و وسایل زندگی خود را بیمه کنند.

غلامی در پاسخ به وضعیت آبگرفتگی معابر شهری نیز گفت: در شیراز مقداری آبگرفتگی داشتیم که باید شهرداری شیراز گزارش دهد اما در شهرستان‌ها تاکنون گزارشی نداشتیم. ستاد بحران تنها زمانی ورود پیدا می‌کند که وضعیت آبگرفتگی دچار مخاطره شود.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری فارس با بیان اینکه وضعیت جاده‌های استان بدون مشکل و ترددها روان است، گفت: از اواخر امشب سامانه جدید از سمت شمال، شمال غرب، نورآباد و کازرون آغاز شده و به سمت مرکز و جنوب استان حرکت می‌کند.

وی با تصریح اینکه سامانه بارشی قبلی تا ظهر امروز ادامه داشت اما سامانه جدید از امشب شروع می‌شود و تا فردا عصر از جنوب استان خارج خاوهد شد، گفت: این سامانه بیشتر مناطق شمال، شمال غرب و مرکز، جنوب و جنوب غربی را تحت پوشش قرار می‌دهد، گرچه در شرق استان هم بارش داشتیم اما شدت‌ها ضعیف است.

غلامی با بیان اینکه هشدار نارنجی برای این سامانه جدید صادر شده است، گفت: مخاطرات این سامانه علاوه بر بارش باران، صاعقه، احتمال سیلاب و آبگرفتگی، وزش باد شدید است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • تست سلامت از روی خطوط صورت و چروک پیشانی
  • ببینید | میگرن چیست؟
  • میگرن چیست؟ + فیلم
  • بهره‌مندی ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر
  • شدت بارش‌ها در فارس موجب بروز خسارت کشاورزی شد / ورود سامانه جدید بارشی
  • حضور جمعیت هلال‌احمر زنجان در ارایه خدمات جهادی پر رنگ است
  • حضور جمعیت هلال‌احمر زنجان در ارائه خدمات جهادی پر رنگ است
  • ارائه خدمات جهادی موجب افزایش رضایتمندی مردم می‌شود