Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-06@09:24:13 GMT

واقعیت‌هایی خطرناک درباره عفونت دندان

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۸۹۰۳۳

واقعیت‌هایی خطرناک درباره عفونت دندان

در صورتی که عفونت دندان بدون درمان به حال خود رها شود، می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی و گاهی خطرناک شود.

به گزارش شریان نیوز،به نقل تورنتودیاموند دنتال، بوی بد دهان، طعم تلخ در دهان، تب، درد، حساسیت دندان‌ها به سرما یا گرما، تورم لثه، غدد متورم گردن، تورم در فک از علائم عفونت در دهان و دندان هستند.


طبق گزارش مجله اندودنتیکس، در مطالعه‌ای بر روی ۶۱، ۴۳۹ بستری در بیمارستان که به دلیل آبسه دندان اتفاق افتاد، ۶۶ بیمار در اثر عفونت دندانشان فوت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رعایت بهداشت دهان و دندان و انجام معاینات منظم دندانپزشکی بسیار مهم است.

چگونه دندان آلوده منجر به سپسیس می‌شود؟

عفونت‌های دهان می‌توانند در لثه، لب‌ها، کام، گونه‌ها و زبان، یا در ریشه دندان ایجاد شوند. عفونت دندان نیز در داخل یا زیر دندان، ناشی از پوسیدگی دندان یا شکستگی آن اتفاق می افتد.  وقتی عفونت رخ می‌دهد، باکتری‌ها می‌توانند از دندان خارج شده و در استخوان یا بافت زیر گسترش یافته و آبسه دندان ایجاد کنند که این می‌تواند منجر به سپسیس شود. همانطور که ذکر شد، سپسیس (گَندخونی) برای زنده ماندن نیاز به تشخیص و درمان به موقع دارد.

تب بالا و ضربان قلب سریع، علائم رایج سپسیس هستند. دشواری در تنفس نیز ممکن است رخ دهد. همچنین لکه‌های پوستی از علائم پیشرفت سپسیس است.

عفونت دندان می‌تواند بر روی مغز تأثیر بگذارد؟

آبسه دندان همچنین می‌تواند منجر به مننژیت شود. وضعیتی که باعث التهاب غشا‌های نزدیک نخاع و مغز خواهد شد. اگر عفونت باکتریایی درمان نشود و به جریان خون منتقل شود، به نخاع و اطراف مغز گسترش می یابد. کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارند.

بیماری دیگری که ممکن است با انتشار عفونت باکتریایی کنترل نشده به گلو ایجاد شود، آنژین لودویگ نام دارد. آنژین لودویگ یک عفونت پوستی نادر است که در کف دهان، زیر زبان رخ می‌دهد. این عفونت باکتریایی اغلب پس از آبسه دندان، رخ می‌دهد. همچنین می‌تواند به دنبال سایر عفونت‌ها یا جراحات دهانی باشد. این عفونت در بزرگسالان بیشتر از کودکان است. معمولاً افرادی که تحت درمان سریع قرار می‌گیرند به طور کامل بهبود می‌یابند، اما در صورت عدم درمان باعث تورم شدید مجاری تنفسی شده و منجر به خفگی خواهد شد. مشکل تنفس، مشکل در صحبت کردن، درد گردن و گوش، تب، ضعف، گیجی و خستگی از علائم رایج آنژین لودویگ هستند.

چگونه باید عفونت دندان را درمان کنم؟

اگر علائم عفونت دندان داشتید، سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید. همانند همه عفونت‌ها، عفونت در دهان شما باید در اسرع وقت درمان شود تا خطر عوارض آن، از جمله سپسیس کاهش یابد.

منبع: شریان

کلیدواژه: عفونت دندان آبسه دندان عفونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۹۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت

عباس رضاییان‌زاده ضمن یادآوری شعار جامعه جهانی دندانپزشکی با عنوان «دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم» گفت: پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت، با هدف افزایش آگاهی جامعه درباره اهمیت سلامت دهان و دندان برگزار می‌شود.

او از بیماری‌های دهان و دندان به عنوان شایع‌ترین نوع بیماری‌های غیرواگیر نام برد و افزود: بیماری‌های دهان و دندان با سایر بیماری‌های غیرواگیر عوامل خطر مشترک دارد و نقش آنها در بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های گوارشی، زایمان زودرس و تولد نوزادان کم وزن در هنگام تولد مشخص شده است.

رضائیان‌زاده با اشاره به روزشمار پویش سلامت دهان و دندان افزود: ۱۷ اردیبهشت به عنوان نخستین روز این پویش با شعار «دهان دریچه سلامت»، ۱۸ اردیبهشت با شعار «سلامت دهان و دندان، سلامت کودک» و ۱۹ اردیبهشت نیز با شعار «نقش سازمان‌های دولتی و نهاد‌های مردمی در سلامت دهان و دندان» گرامی داشته می‌شود.

به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، عواملی موثر در بیماری‌های ناحیه دهان و دندان، می‌تواند در دیگر قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کند، به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت و همچنین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

او ضمن دعوت از مردم برای شرکت در این پویش گفت: در طول اجرای این پویش و با همکاری سایر سازمان‌ها و نهادها، برنامه‌های مختلفی برای گروه‌های کودکان، دانش‌آموزان و سایر شهروندان اجرا می‌شود که مهم‌ترین هدف آن معرفی عوامل خطر و چگونگی مراقبت از سلامت دهان و دندان است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • پویش سلامت دهان و دندان در لرستان اجرا می‌شود
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان