Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر حمیدرضا پوراسلامی، متخصص دندانپزشکی کودکان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، با بیان اینکه شایع ترین عفونت دهان و دندان‌ها در کودکان، پوسیدگی زودهنگام آن‌ها است، گفت: این عفونت دندان‌ها از حدود یک سالگی می‌تواند با علائمی، چون تغییر رنگ مینای دندان‌های پیشین فک بالا به رنگ سفید گچی نمایان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در ادامه پیشرفت عفونت، حفره‌ای بر سطح دندان‌های مبتلا ایجاد شده و در مراحل نهایی عفونت، تمام یا بخشی از تاج دندان را شکسته و نهایتا آبسه حاد یا مزمن به صورت تورم شدید در لثه و لب بالا ایجاد می‌شود؛ بنابراین والدین باید بدانند که اگر به موقع متوجه شروع بروز این عفونت دندانی شوند، می‌توانند از ادامه و پیشرفت آن جلوگیری کنند.

دکتر پوراسلامی بیان داشت: این بدین معنا است که والدین باید از سن ۹ ماهگی مکررا لب فوقانی کودک خود را بالا برده و سطح دندان‌های پیشین فوقانی او را به دقت نگاه و بررسی کنند و در صورتی که متوجه تغییر رنگ مینای دندان یا دندان‌های کودک خود شدند بدون فوت وقت به متخصص دندانپزشکی کودکان مراجعه کرده تا طبق توصیه‌ها و تجویز‌های دندانپزشک از ادامه و پیشرفت پوسیدگی و عفونت دندان‌ها جلوگیری شود.

او تصریح کرد: در صورت تشخیص ندادن و پیشگیری نکردن از پوسیدگی، عفونت تا مراحل آخر پیشرفت می‌کند و سبب عوارضی چون: از دست رفتن زیبایی دندان ها و چهره و لبخند کودک؛ اشکال در غذا خوردن و جویدن غذا؛ اشکال در تلفظ برخی حروف؛ تجربه کردن درد به وسیله کودک و بی تاب شدن و از دست دادن اعتماد به نفس او؛ تاثیر بد عفونت دندان شیری بر سلامت جوانه دندان دائمی که درون لثه قرار دارد و در حال تشکیل است؛ کوچک شدن قوس فکی و بعدا رویش دندان‌های دائمی در جای نامناسب و نیاز پیدا کردن به درمان ارتودنسی؛ تحمیل هزینه‌های زیاد به خانواده برای درمان عصب و ترمیم دندان‌ها که حتی گاهی این درمان‌ها باید تحت بیهوشی در اتاق عمل انجام شوند؛ زیرا کودک همکاری کافی برای پذیرش درمان‌ها در روی صندلی دندانپزشکی را ندارد، می شود. 

متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: خوشبختانه بیماری و عفونت لثه‌ها در کودکان شایع نیست و اگر گاهی در ناحیه‌ای از دهان، تورم و عفونت لثه دیده شود، ناشی از همان عفونت ریشه دندان شیری به خاطر پوسیدگی در آن ناحیه است.

او بیان داشت: نکته‌ دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی است؛ یعنی عاملان آن یک گروه از باکتری‌ها هستند؛ چون عامل ایجاد کننده باکتری‌ها هستند؛ پس بیماری عفونی محسوب شده؛ بنابراین هر گونه علامت کوچک از پوسیدگی دندان نشان دهنده عفونت دندان است.

 دکتر پوراسلامی با اشاره به اینکه منظور ما از عفونت دندان فقط آبسه، ورم لثه و لب کودک نیست، افزود: عفونت دندان؛ حتی به معنی ایجاد لکه کوچک پوسیدگی بر سطح دندان است؛ پس باید با توجه به ماهیت عفونی بودن پوسیدگی دندان، این موضوع را جدی بگیریم و سعی کنیم از عفونت دندان‌های کودک که همان شروع پوسیدگی در سن خیلی پایین و در حدود یک سالگی است جلوگیری کنیم.

 انتهای پیام/ م 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دهان و دندان عفونت دندان عفونت دندان دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۲۷۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز

آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس مطالعه جدیدی توسط محققان دانشگاه پیتسبرگ، زنانی که در طول یائسگی، اغلب تعریق شبانه را تجربه می‌کنند، ممکن است بیشتر از سایر زنان، از یک نشانگر زیستی مغزی به نام شدت ماده سفید برخوردار باشند.

شدت ماده سفید، ضایعات ریز قابل مشاهده در اسکن مغزی است که با افزایش سن یا فشار خون بالا کنترل نشده شایع‌تر می‌شوند. این نشانگر‌های زیستی مغز در برخی مطالعات با افزایش خطر سکته مغزی، بیماری آلزایمر و زوال شناختی مرتبط بوده اند.

پژوهشگران می‌گویند: مطالعه ما به طور خاص به علائم رایج یائسگی، گرگرفتگی، تعریق شبانه و ارتباط آن‌ها با شدت ماده سفید در مغز پرداخت.

این مطالعه شامل ۲۲۶ زن با میانگین سنی ۵۹ سال بود که از هورمون درمانی استفاده نمی‌کردند. محققان شرکت کنندگان را به مدت سه روز تحت نظر داشتند. در ۲۴ ساعت اول، شرکت کنندگان از دستگاهی استفاده کردند که گرگرفتگی و تعریق شبانه را از طریق دمای پوست کنترل می‌کرد. آن‌ها به مدت سه روز، گرگرفتگی و تعریق شبانه خود را در یک دفتر خاطرات الکترونیکی گزارش کردند.

پس از این دوره سه روزه، محققان آزمایش‌های خون و همچنین اسکن مغز شرکت کنندگان را برای اندازه گیری شدت ماده سفید در شش ناحیه از مغز، مورد بررسی قرار دادند.

نتایج بررسی‌ها نشان داد: گرگرفتگی و تعریق شبانه، بیشتر با شدت ماده سفید در لوب پیشانی مغز، مرتبط هستند. لوب پیشانی مغز، ناحیه مسئول حرکات ارادی و توانایی برنامه ریزی و سازماندهی می‌باشد.

دانشمندان اضافه کرده اند: نتایج ما، این تصور رایج را که گرگرفتگی و تعریق شبانه علائم خوش خیمی هستند و اهمیت چندانی در مراقبت‌های پزشکی زنان ندارند، زیر سؤال می‌برند. گرگرفتگی این پتانسیل را دارد که به عنوان یک نشانگر سلامت مغز در زنان میانسال عمل کند که در نهایت ممکن است به شناسایی زنانی که با افزایش سن، احتمال سلامت مغزی ضعیف تری دارند، کمک کند.

 یافته‌های تحقیقاتی در مجله Neurology منتشر شرده اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • پویش سلامت دهان و دندان در لرستان اجرا می‌شود
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • ارتباط گُرگرفتگی زنان یائسه با سلامت مغز
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • مشق عشق بر لوح سفید کودکان؛ چرا بانوان معلمی را ترجیح می‌دهند؟