Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@23:22:09 GMT

آرام‌بخشی که درمان می‌کند

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۲۰۴۲۱

آرام‌بخشی که درمان می‌کند

ایسنا/لرستان یک متخصص طب سنتی گفت: بابونه از نظر طب سنتی خواص زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به آرامبخش بودن و تسکین درد اشاره کرد.

نعمت‌اله مرادی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که  بابونه از نظر طب سنتی گرم و خشک بوده و از تقویت کننده‌های تلخ محسوب می‌شود، اظهار کرد: بابونه را می‌توان به‌عنوان یک ضد افسردگی و یک داروی تسکین دهنده بیماری استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به خواص بابونه برای سلامتی انسان، عنوان کرد: گل‌های بابونه توسط گروه آنتی‌اُکسیدان ترپنوئید غنی شده که این ترکیبات ظریف و ناپایدار هستند بنابراین به صورت اسانس یا تنتور الکلی حفظ می‌شوند.

مرادی ادامه داد: بابونه با خنثی کردن آسیب رادیکال آزاد، التهاب را کاهش داده و همچنین از جهش سلولی جلوگیری می‌کند، این ماده دارای آنتی اکسیدان‌هایی است که با عملکرد سیستم ایمنی بهتر همراه هستند، درد و تورم و اختلالات خُلقی را کاهش داده و موها، پوست، چشم، دندان و ناخن را سالم‌تر می‌کند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به این‌که مصرف بابونه به شکل اسانس، تنتور یا چای به مقابله با استرس کمک کرده و همچنین باعث آرامش می‌شود، افزود: استنشاق بخار بابونه باعث درمان اضطراب و افسردگی عمومی می‌شود، به همین دلیل روغن بابونه به‌عنوان یک ماده محبوب در محصولات آروماتراپی، شمع‌ها و درمان‌های مرتبط با حمام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: بابونه آرامش بخش سیستم گوارش است که برای معالجه مشکلات گوارشی مانند علائم ریفلاکس اسید، گاز، اسهال، سوء هاضمه، بیماری حرکتی، بی‌اشتهایی، استفراغ و حالت تهوع استفاده می شود.

مرادی با اشاره به این‌که بعضی اوقات بابونه به‌عنوان آسپیرین گیاهی شناخته می‌شود زیرا از قرن‌ها پیش به‌عنوان درمانی برای کاهش درد استفاده می‌شده است، افزود: از گل‌های آن برای کاهش احتقان، درد، قرمزی و تورم استفاده و به طور مؤثری باعث کاهش تورم صورت، دندان درد و تحریکات پوستی شده و درمان اصلی ایجاد التهاب و درد ناشی از عفونت‌هاست.

این متخصص طب سنتی با اشاره به این‌که بابونه برای مقابله با عفونت‌ها اثر دارد و همچنین تراکم مخاط را کاهش می‌دهد، افزود: چای تهیه شده از بابونه یک انتخاب عالی برای درمان سرماخوردگی، عفونت سینوس و آنفلوآنزاست، که مطالعات نشان می‌دهد استنشاق بخار با عصاره بابونه در معالجه علائم سرماخوردگی مؤثر است.

وی با اشاره به این‌که بابونه با فراهم آوردن خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی، پوست سالم و صافی ایجاد می‌کند، عنوان کرد: روغن آن و فلاونوئیدهای موجود در آن در زیر سطح پوست نفوذ می‌کنند، ظاهر جوانی پوست را تکمیل و دفاع ایمنی را حفظ می‌کنند.

مرادی تأکید کرد: سال‌هاست که از بابونه برای معالجه زخم‌ها، جراحت‌ها، نقرس، اگزما، کبودی، سوزش پوستی، زخم‌های لثه و سوختگی استفاده می‌شود.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: علاوه‌بر بهبود پوست و دستگاه تنفسی، از مزایای بابونه می‌توان به توانایی آن در مقابله با عفونت‌های باکتریایی دندان‌ها، حفره دندان و لثه اشاره کرد، همچنین کاهش درد ناشی از زخم‌ها، زخم‌های لثه، دندان درد و همچنین مقابله با باکتری‌های مضر که می‌توانند در دهان زندگی کنند نیز از مزایای این گیاه است.

وی با اشاره به ارتباط بابونه با سلامت قلب و عروق، عنوان کرد: بابونه به دلیل دارا بودن مقادیر بالای فلاونوئیدها، با کاهش احتمال مرگ در اثر بیماری‌های قلبی در قلب سالمندان همراه است.

مرادی ادامه داد: ازجمله دیگر خواص بابونه می‌توان به رهایی از مشکلات قاعدگی، درمان سوزش و خراش، روشن کردن پوست با استفاده از بابونه، کاهش حلقه‌های تاریک در اطراف چشم، ضد حساسیت، ضد میکروب، مؤثر در برابر سردردهای میگرنی و ... اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی بابونه گياهان دارويي ایسنا اسهال ايسنا اگزما نقرس آسپیرین حالت تهوع افسردگی سينوس اسيد گاز متخصص طب سنتی زخم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۲۰۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان جدید بیماری آلزایمر

آفتاب‌‌نیوز :

نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که قرص معمولی دیابت به نام تیازولیدیندیون‌ها (TZDs) می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

این داروی درمان دیابت که به راحتی در دسترس است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز و یک یا دو بار در روز مصرف می‌شود. آن‌ها مقاومت به انسولین را هدف قرار می‌دهند و هورمون را قادر می‌سازند تا کنترل گلوکز را بهبود بخشد.

در مطالعه‌ای که بر روی بیش از نیم میلیون بیمار انجام شد، احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کردند ۲۲ درصد کمتر بود.

دکتر جین ژو، سرپرست گروه تحقیق از دانشگاه آریزونا گفت: دیابت نوع ۲ با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل ازجمله دو زیرگروه اصلی آن، بیماری آلزایمر و دمانس عروقی (VaD) مرتبط است.

هم دیابت و هم آلزایمر با گردش خون ضعیف ارتباط دارند و تیازولیدیندیون‌ها می‌توانند با کاهش کلسترول بد و کاهش فشار خون به مقابله با آن کمک کنند. این دارو جریان خون را افزایش می‌دهد تا اکسیژن بیشتری به مغز برسد که به کاهش علائم آلزایمر کمک می‌کند.

این مطالعه گسترده، سوابق سلامتی آمریکایی‌هایی را که بین ژانویه ۲۰۰۰ تا دسامبر ۲۰۱۹ مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شده بودند، ردیابی کرد. موارد آلزایمر و دمانس عروقی به ترتیب ۱۱ و ۵۷ درصد در میان افرادی که با آکتوس (Actos) یا آواندیا (Avandia) و تیازولیدیندیون‌ها دیگر درمان شدند در مقایسه با افراد تحت درمان با دارو‌هایی مانند متفورمین یا سولفونیل اوره کاهش یافت.

دکتر ژو اظهار کرد: بیماری‌های عروقی خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهند بنابراین کاهش تیازولیدیندیون‌ها در دمانس عروقی ممکن است پیشرفت آلزایمر را نیز کاهش دهد. برخی از مطالعات که تیازولیدیندیون‌ها را با دارونما یا مراقبت‌های استاندارد در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مقایسه می‌کنند، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر را گزارش کرده‌اند.

تصور می‌شود که عوامل سبک زندگی مانند دیابت نوع ۲، نقش کلیدی در ایجاد آلزایمر دارند.

دکتر ژو توضیح داد: نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که تیازولیدیندیون‌ها در بیماران دارای اضافه وزن یا چاق محافظت بیشتری دارند و ممکن است تیازولیدیندیون‌ها منجر به کاهش چاقی مرکزی عامل خطر شناخته شده برای زوال عقل شوند.

این امر امکان مقابله با زوال عقل را از طریق قرص‌های پیشگیرانه باز می‌کند، اگرچه همه دارو‌های دیابت کاهش خطر یکسانی نداشتند و مصرف‌کننده سولفونیل اوره ۱۲ درصد بیشتر از کسانی که متفورمین دریافت می‌کردند در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.

دکتر ژو گفت: مطالعات آینده برای استفاده مجدد از دارو‌های ضد دیابت خوراکی برای پیشگیری از زوال عقل ممکن است اولویت‌بندی تیازولیدیندیون‌ها را در نظر بگیرد. مصرف‌کنندگان سولفونیل اوره می‌توانند در مقایسه با مصرف‌کنندگان متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها در معرض خطر بالای زوال عقل باشند بنابراین، نظارت منظم بر عملکرد‌های شناختی در این جمعیت مهم‌تر است.

مکمل سولفونیل اوره با متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها ممکن است تا حدی اثرات جانبی زوال عقل آن را جبران کند.

آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل بیش از ۹۲۰هزار نفر در بریتانیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این رقم در دهه آینده به سرعت افزایش خواهد یافت. تمرکز بر این اقدامات پیشگیرانه که در حال حاضر وجود دارد می‌تواند تا حدودی مانع از ابتلای افراد به زوال عقل شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • «عیسی بخشی» در خانه ابدی آرام گرفت
  • پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • پیکر عیسی بخشی آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟