Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-06@07:48:19 GMT

دندان با کدام نشانه‌ها باید سریع‌تر کشیده شود؟

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۲۶۷۶۸

دندان با کدام نشانه‌ها باید سریع‌تر کشیده شود؟

آفتاب‌‌نیوز :

با پیشرفت دندان‌پزشکی، دندان کشیدن راه حل درمانی نیست، بلکه دندان‌پزشک از روش‌های مختلف، مانند پر کردن دندان پوسیده و عصب‌کشی جهت درمان آن استفاده می‌کند، زیرا باقی‌ ماندن دندان آسیب‌دیده در دهان می‌تواند مشکلات جدی در سایر دندان‌ها ایجاد کند.

۵ دلیل دندان کشیدن

دندان کشیدن به چند دلیل محدود، از جمله موارد زیر، انجام می‌شود:

۱- پوسیدگی شدید دندان

یکی از شرایط ضروری جهت دندان کشیدن، زمانی است که دندان به‌دلیل پوسیدگی شدید، آسیب جدی دیده باشد و پوسیدگی به مرکز دندان یا همان پالپ، رسیده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط، عصب‌کشی می‌تواند به درمان عفونت دهان و دندان کمک کند، اما در صورتی‌که عفونت شدید باشد، دندان باید کشیده و با ایمپلنت جایگزین، از گسترش عفونت، جلوگیری شود.

۲- بیماری دهان و دندان

بیماری‌های پریودنتال در مراحل اولیه، همان ژنژویت بوده که در حد عفونت لثه باقی مانده است، اما در صورتی‌که درمان نشود، در مراحل شدیدتر بیماری لثه، روی استخوان فک، تأثیر قابل توجه می‌گذارد و عفونت آن‌قدر شدید می‌شود که بدون دندان کشیدن، درمان امکان‌پذیر نیست.

۳- دندانی که زیر لثه باقی‌ مانده است

گاهی اوقات، برخی از دندان‌ها زیر لثه باقی می‌مانند. وجود دندان زیر لثه، موجب خارج شدن سایر دندان‌ها از جای خود می‌شود و نظم دندان‌ها را به هم می‌ریزد.

۴- روی هم افتادن دندان‌ها

یک یا چند دندان را کشیدن، ممکن است جهت جلوگیری از روی هم افتادن دندان‌ها در دهان، ضروری باشد.

۵- پس از حوادث

به‌طور معمول، پس از تصادفات رانندگی یا حوادثی مانند مسابقات ورزشی، برخی از دندان‌های فرد به‌شدت آسیب می‌بینند و کشیدن آن‌ها ضروری است.

علائم دندانی که باید کشیده شود

در شرایطی که دندان حتما باید کشیده شود، علائم مشخصی وجود دارند که نشان می‌دهند دندان آن‌قدر آسیب دیده است که نمی‌توان آن را با روش‌های معمول، ترمیم کرد:

۱- درد شدید که هنگام وارد کردن فشار یا جویدن غذا بیشتر می‌شود.

۲- احساس درد و تورم شدید لثه اطراف دندان.

۳- عفونت در لثه به علت پوسیدگی شدید دندان.

مراقبت‌های پس از دندان کشیدن

۱- بهتر است که پس از دندان کشیدن، ۲۴ ساعت استراحت و در یک تا دو روز بعد، از فعالیت بدنی شدید خودداری کنید.

۲- در صورتی‌که درد شدید است، می‌توانید از مسکنی که پزشک تجویز کرده است، استفاده کنید.

۳- از کمپرس یخ و دهان‌شویه، استفاده و مصرف خوراکی جامد و نوشیدنی شیرین را تا چند روز محدود کنید.

مناسب‌ترین زمان عمل کاشت ایمپلنت

معمولاً سه تا شش ماه به لثه زمان داده می‌شود تا پیش از کاشت پایه ایمپلنت، بهبود یابد. البته این زمان نباید طولانی شود، زیرا طولانی شدن جای خالی دندان در دهان، مشکلاتی مانند تحلیل استخوان فک در بیمار، ایجاد و در نتیجه کاشت ایمپلنت را نیز با مشکل روبرو می‌کند.

اگر کاشت ایمپلنت به تعویق بیافتد، ممکن است نیاز به انجام عمل جراحی تکمیلی، مانند پیوند استخوان فک، پیش از کاشت ایمپلنت باشد.

منبع: خبرگزاری صداوسیما

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سلامت دهان و دندان پوسیدگی دندان کاشت ایمپلنت دندان کشیدن دندان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۶۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سید معلمی، اظهار داشت: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری های دهان و دندان می تواند تاثیراتی در بیماری های دیگر داشته باشند و همینطور برخی بیماری های جسمی نیز می تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم ‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن ها می تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری ها می پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

دکتر سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهادهای مردمی و سایر نهادهای دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهادها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می شود که چه کمک هایی می توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • پویش سلامت دهان و دندان در لرستان اجرا می‌شود
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • مسیر افزایش طول عمر دندان هموار شد/ تبدیل دندان پوسیده به دندان سالم
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان