Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-06@03:08:17 GMT

با عفونت و التهاب ایمپلنت دندان چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۷۲۱۶

با عفونت و التهاب ایمپلنت دندان چه کنیم؟

در بسیاری از موارد کاشت دندان موفقیت‌آمیز است. ایمپلنت باعث می‌شود که جایگزین مستحکمی برای دندان داشته‌باشید که ماندگاری آن می‌تواند دائمی باشد. با‌ این‌حال، ممکن است برخی افراد دچار عفونت بافت‌های اطراف ایمپلنت شوند؛ این امر احتمال پس‌زده‌شدن ایمپلنت را به شدت بالا می‌برد.

در این مقاله که با مشورت یک متخصص ایمپلنت دندان درباره چگونگی تشخیص عفونت و جلوگیری از پس زدن ایمپلنت می پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آیا می‌توان ایمپلنت دندان عفونی را حفظ کرد؟

گاهی‌اوقات ممکن است در اثر وضعیتی به‌نام پری‌ایمپلنت (پری‌ایمپلنتایتیس)، ایمپلنت دندان دچار مشکل شده و عفونت کرده، باعث التهاب بافت‌های نرم و از‌دست‌رفتن استخوان در اطراف ایمپلنت شود. پری‌ایمپلنت (پری‌ایمپلنتایتیس)، التهابی مشابه بیماری لثه است و بافت لثه و استخوان‌های حمایتی اطراف ایمپلنت را درگیر‌می‌کند.

علائم عفونت ایمپلنت دندان عبارتند از: خونریزی لثه در زمان مسواک‌زدن، لثه‌ی متورم و حساس در ناحیه‌ی ایمپلنت و عمیق‌شدن کیسه‌های مخاطی در اطراف ایمپلنت. مشکل این وضعیت این‌است‌که می‌تواند استخوان اطراف ایمپلنت عفونی را از‌بین‌برده و باعث شل‌شدن ایمپلنت دندان شود.


علائم عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

علائم عفونت ایمپلنت دندان، مشابه علائم بیماری لثه است و می‌تواند شامل یک یا چند مورد از موارد زیر باشد:

ایمپلنت شل یا لق قرمزی یا تورم لثه در محل ایمپلنت مزه‌ی بد بوی بد درد ضربان‌دار یا احساس ناراحتی در ناحیه درد مبهم در زمان لمس ترشح (چرک) از ناحیه نمایان بودن نخ‌های روی ایمپلنت مشکل در جویدن تب خونریزی در زمان مسواک‌زدن اطراف ایمپلنت

متخصص ایمپلنت شما می‌تواند با آزمایشات بالینی و رادیوگرافی، پری‌ایملنت (پری‌ایمپلنتایتیس) را به‌سادگی و فوری تشخیص‌دهد. هدف، پیشگیری از پیشروی عفونت و حفظ ایمپلنت است.

اگر مشکوک به عفونت ایمپلنت هستید، فوراً با دندان‌پزشک تماس بگیرید تا درمان مناسب شروع شود و هزینه‌ ایمپلنت دندان زیاد ‌نشود. پس از بازگشت سلامت ایمپلنت، به بهداشت آن توجه بیشتری داشته‌باشید.


درمان عفونت ایمپلنت دندان

اگر عفونت جدی نیست، تغییر وضعیت بهداشت دهان‌و‌دندان و درمان با آنتی‌بیوتیک، کافی است. اما اگر باعث آسیب به استخوان شده‌است، باید برای درمان مداخله‌ای، به متخصص مراجعه‌کنید.

درمان‌های رایج، شامل موارد زیر است. معمولاً از این راه‌ها به‌صورت ترکیبی استفاده‌می‌شود.


تمیزکردن مکانیکی

 تمیزکردن عمیق کیسه‌های مخاطی (موکوزال) با استفاده از کورت فیبرکربن یا دستگاه اولتراسوند انجام‌می‌شود. این پروسه، دبیردمان ساب‌موکوزال نامیده می‌شود. برای تمیزکردن نواحی اطراف ایمپلنت عفونی، از امواج با طول‌موج بالا استفاده‌می‌شود.

در‌صورتی‌که کیسه‌های مخاطی (موکوزال) عمیق‌تر از 5‌میلی‌متر باشند، دندان‌پزشک، از نخ‌دندان مکانیکی یا ابزار ظریف برای اسکیلینگ استفاده‌می‌کند. در این‌صورت، ابزار باید بیشتر فروبرود و باید مراقب بود که سطح پایه‌ها خراشیده و زبر نشود. برای دبیردمان مکانیکی از ضدعفونی‌کننده‌ی موضعی استفاده‌می‌شود. این کار فقط در زمانی انجام می‌شود که عمق کیسه بیش‌از 4میلی‌متر باشد.


روش جراحی

درمان با روش جراحی معمولاً زمانی استفاده‌می‌شود که ایمپلنت در جای مناسبی نصب‌نشده‌باشد. قسمتی از لثه بریده‌می‌شود و برای دسترسی بهتر به ناحیه‌ی عفونی شده، این فلپ بالا نگه‌داشته‌می‌شود. برای تمیزکردن مکانیکی معمولاً از ضدعفونی‌کننده استفاده‌می‌شود. گاهی این عمل، دبریدمان فلپ باز نامیده‌می‌شود.


برداشتن ایمپلنت

اگر پری‌ایمپلنت‌موکوسیتیس به پری‌ایمپلنت (پری‌ایمپلنتایتیس) تبدیل‌شود و قسمت زیادی از استخوان ازدست رفته‌باشد، باید ایمپلنت برداشته‌شود. برای این منظور، می‌توان از ابزار جراحی به‌نام ترفین استفاده‌کرد.

در‌صورتی‌که ازدست‌رفتن استخوان ادامه داشته‌باشد، دندان‌پزشک می‌تواند به‌دلیل سختی کار، ایمپلنت را بااستفاده از فورسپس خارج‌کند. این کار زمانی انجام‌می‌شود که ضخامت استخوان کمتر از 4 یا 3‌میلی‌متر باشد. بیمارانی که گرافت استخوان (پیوند استخوان) انجام‌داده‌اند، بعد از چند ماه که بهبود یابند، می‌توانند ایمپلنت انجام‌دهند.


کاهش خطر عفونت و التهاب بعد از جراحی ایمپلنت دندان

در وهله‌ی اول، بهترین راه برای درمان عفونت ایمپلنت دندان، پیشگیری از آن است؛ پس باید توجه ویژه‌ای به بهداشت دهان‌ودندان داشته‌باشید. حتماً بعد از جراحی جایگذاری، از دستورات بعد از عمل دندان‌پزشکتان به‌خوبی پیروی کنید. این دستورات، راه‌های کلی برای کاهش خطر عفونت و التهاب هستند.


بهداشت مناسب دهان‌ودندان

یک روتین سخت‌گیرانه، راه خوبی برای پیشگیری از عفونت بعد از جراحی ایمپلنت دندان است. روتین بهداشت دهان‌ودندان فرد، باید شامل دوبار مسواک‌زدن نرم در روز باشد. مسواک‌زدن مرتب، باعث جلوگیری از تجمع باکتری‌های عفونت‌زا می‌شود.

علاوه‌بر مسواک‌زدن، فرد باید به‌طور مرتب از نخ‌دندان هم استفاده‌کند. نخ‌دندان خرده‌های غذایی که مسواک نمی‌تواند خارج‌کند را خارج‌کرده و باعث می‌شود لثه و دندان‌ها محیط خوب و سالمی برای رشد داشته‌باشند.

دهان را مرتباً بشویید

یکی از کارهایی که در روند بهبودی ایمپلنت دندان مؤثر است، شستن دهان می‌باشد. به بیمار توصیه می‌شود که روزی یک یا دو بار دهان خود را با دهانشویه‌ای که دندان‌پزشک تجویزکرده یا محلول آب‌نمک، شست‌وشو دهد. وقتی‌که زخم درحال بهبود است، بیشتر مستعد عفونت در اثر باکتری است. شستن دهان باعث کنترل تشکیل باکتری و درنتیجه کاهش خطر عفونت می‌شود.

سیگار نکشید

سیگارکشیدن نه‌تنها باعث تجمع باکتری‌ها در دهان می‌شود، بلکه توانایی بدن برای بهبود را نیز مختل‌می‌کند. درنتیجه، یکی از بدترین کارهایی است که بیمار می‌تواند بعد از جراحی ایمپلنت انجام‌دهد. دندان‌پزشکان توصیه‌می‌کنند که قبل و بعد از جراحی، سیگار نکشید.

غذاها و نوشیدنی‌های شیرین مصرف نکنید

شکر همیشه برای لثه‌ها بد است، اما برای لثه‌هایی که در‌حال بهبود هستند، خیلی بیشتر ضرر دارد. حداقل، در دوران نقاهت ایمپلنت، بیمار باید از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین خودداری کند؛ زیرا شکر تشکیل باکتری را افزایش‌می‌دهد. همچنین ذرات شکر خیلی ریز هستند و می‌توانند در عمیق‌ترین شکاف‌های دهان، از جمله محل جراحی، مخفی‌شوند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: عفونت ایمپلنت دندان استفاده می شود اطراف ایمپلنت بعد از جراحی دندان پزشک مسواک زدن ی ایمپلنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۷۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!

پژوهشگران ایتالیایی با استفاده از مواد موجود در محصولاتی مانند سیب و ذرت و سویا، نوعی بانداژ ابداع کرده‌اند که می‌تواند سرعت ترمیم را در زخم‌های سوختگی بالا ببرد.

به گزارش ایسنا، شاید به زودی یک بانداژ جدید بتواند نگرانی را درباره ترمیم پوست پس از سوختگی برطرف کند.

به نقل از فیز، گروه پژوهشی «مواد هوشمند»(Smart Materials) به سرپرستی «آتاناسیا آتاناسیو»(Athanassia Athanassiou) پژوهشگر «مؤسسه فناوری ایتالیا»(IIT)، یک بانداژ زیست‌سازگار را از مواد گیاهی ساخته‌اند که مملو از ویتامین C است و می‌تواند به روند بهبود زخم‌های سوختگی سرعت بدهد.

یافته‌های این پژوهش، پتانسیل ایجاد محصولات مشابه را برای درمان انواع آسیب‌های پوستی از جمله پارگی و زخم ارائه می‌دهند. علاوه بر این، بانداژ جدید یک جایگزین امیدوارکننده و زیست‌سازگار برای چسب‌های زخم است.

پس از سوختگی، ناحیه آسیب‌دیده معمولا در نتیجه التهاب که مکانیسم دفاعی طبیعی بدن است، به قرمزی و تورم دچار می‌شود. با وجود این، التهاب بیش از حد می‌تواند به طور معکوس باعث تولید رادیکال‌های آزاد اکسیژن شود و روند بهبودی را مختل کند.

پژوهشگران مؤسسه فناوری ایتالیا با توجه به این نگرانی، یک بانداژ زیست‌سازگار ابداع کرده‌اند که می‌تواند از افزایش بیش از حد سطح التهاب جلوگیری کند و تعداد رادیکال‌های آزاد را کاهش دهد تا زمان لازم برای بهبودی کوتاه شود. علاوه بر این، بانداژ به طور طبیعی در عرض چند روز تحلیل می‌رود و نگرانی‌ها را درباره تولید زباله از بین می‌برد.

این بانداژ از یک ماده زیست‌تخریب‌پذیر جدید ساخته شده است که مواد سازنده آن به شرح زیر هستند؛

«زئین»(Zein). پروتئینی که از ذرت به دست می‌آید. «پکتین»(Pectin). قندی که در پوست بسیاری از میوه‌ها مانند سیب یافت می‌شود. «لسیتین سویا»(Soy lecithin). ماده‌ای که از گیاه سویا تهیه می‌شود.

این بانداژ با بهره‌گیری از بافت متخلخل خود، آغشته به ویتامین C است که به دلیل ویژگی‌های ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی ذاتی خود شهرت دارد. هنگامی که بانداژ روی سوختگی قرار بگیرد، به تدریج ویتامین C آزاد می‌شود. در نتیجه، سطح التهاب تثبیت می‌شود و تولید رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهد.

سازگاری این محصول با سلول‌های انسانی، یک ویژگی کلیدی است که استفاده احتمالی آن را در آینده تعیین می‌کند. بررسی‌های آزمایشگاهی که روی کراتینوسیت‌های تشکیل‌دهنده پوست انجام شده‌اند، این ویژگی را تایید می‌کنند.

همچنین این آزمایش‌ها نشان داده‌اند که پس از به کار بردن بانداژ، سطوح سه مولکول کلیدی مرتبط با التهاب شامل اینترلوکین‌های IL-1β، IL-6 و فاکتور رشد تومور TNF-α، در مقایسه با زمانی که بانداژ وجود نداشت، ۵۰ درصد کاهش یافت.

علاوه بر این، همین مقایسه نشان داد که تعداد رادیکال‌های آزاد اکسیژن تا ۷۰ درصد کاهش یافته است. در نهایت، افزایش تولید مولکول حیاتی کلاژن و فیبروبلاست‌ها مشاهده شد که در ترمیم زخم نقش دارند.

برای تایید این نتایج، یک مجموعه آزمایش‌های پیش‌بالینی انجام شد که توانایی محصول را در کاهش التهاب نشان داد. همه این شواهد، اثربخشی بانداژ توسعه‌یافته توسط مؤسسه فناوری ایتالیا را در تسریع بهبودی ناشی از سوختگی نشان می‌دهد.

«فابریزیو فیورنتینی»(Fabrizio Fiorentini)، پژوهشگر آزمایشگاه مواد هوشمند گفت: ما برای ساخت این بانداژ، کار خود را با ایده به کار بردن موادی با منشأ طبیعی آغاز کردیم، اما اکنون می‌خواهیم حتی از این هم فراتر برویم. هدف ما ساخت یک محصول مشابه با مواد به‌دست‌آمده از ضایعات مواد غذایی است تا مفهوم اقتصاد چرخشی را تقویت کنیم.

آتاناسیو گفت: این تنها یکی از کاربردهای ممکن برای این گروه از مواد هوشمند است. ما روی فناوری‌های دیگری کار می‌کنیم که نه تنها می‌توانند سرعت ترمیم سوختگی‌ها را افزایش دهند، بلکه ترمیم انواع دیگر زخم‌ها مانند پارگی یا زخم‌های پوستی را نیز سرعت بدهند. این آسیب‌ها بیش از نیم میلیون نفر را در ایتالیا تحت تأثیر قرار می‌دهند و اغلب استقلال شخصی را محدود می‌کنند.

این پژوهش در مجله «ACS Applied Bio Materials» به چاپ رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • پویش سلامت دهان و دندان در لرستان اجرا می‌شود
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • مسیر افزایش طول عمر دندان هموار شد/ تبدیل دندان پوسیده به دندان سالم
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان