Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-06@09:39:19 GMT

نانوربات‌ها عفونت ریشه دندان را درمان می‌کنند

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۲۵۶۳۵

نانوربات‌ها عفونت ریشه دندان را درمان می‌کنند

محققان نانووربات‌های مارپیچی ساخته شده از دی اکسید سیلیکون با پوشش آهن را طراحی کردند شده که با استفاده از دستگاهی که میدان مغناطیسی با شدت کم تولید می‌کند، کار کند. این نانوربات‌ها به نمونه‌های دندان برداشته شده وارد شدند و با میکروسکوپ بررسی شدند. دانشمندان توانستند با تنظیم فرکانس میدان مغناطیسی، نانوربات‌ها را به میل خود حرکت داده و در داخل لوله‌های عاجی گسترش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک مطالعه جدید توسط دانشمندان موسسه علوم هند (IISc) و شرکت تراناتیلوس (Theranautilus) انجام شده، نشان می‌دهد که روبات‌هایی در ابعاد نانو که با میدان مغناطیسی کار می‌کنند می‌توانند به تخریب باکتری‌ها در عمق توبول‌های عاجی و افزایش کارایی روش‌های درمان کانال ریشه کمک کنند.

میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، تحت درمان ریشه برای رفع عفونت دندان قرار می‌گیرند. بافت نرم آسیب‌دیده داخل دندان که پالپ نامیده می‌شود، برداشته می‌شود و دندان با آنتی‌بیوتیک‌ها یا مواد شیمیایی شسته می‌شود تا میکروب‌هایی که باعث عفونت می‌شوند از بین بروند.

با این حال، درمان اغلب در از بین بردن تمام باکتری‌ها، به ویژه باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک، مانند انتروکوکوس فکالیس، که در داخل کانال‌های میکروسکوپی در دندان به نام توبول‌های عاجی پنهان می‌ماند، ناکام می‌ماند در واقع لوله‌های عاجی بسیار کوچک هستند و باکتری‌ها در اعماق بافت قرار می‌گیرند. روش‌های کنونی به اندازه کافی کارآمد نیستند که تا انتها داخل کانال رفته و باکتری‌ها را از بین ببرند.

محققان این پروژه نانوروبات‌های مارپیچی ساخته شده از دی اکسید سیلیکون با پوشش آهن را طراحی کردند که می‌تواند با استفاده از دستگاهی که میدان مغناطیسی با شدت کم تولید می‌کند، کار کند. این نانوروبات‌ها به نمونه‌های دندان برداشته شده وارد شدند و با میکروسکوپ بررسی شدند. دانشمندان توانستند با تنظیم فرکانس میدان مغناطیسی، نانوروبات‌ها را به میل خود حرکت داده و در داخل لوله‌های عاجی گسترش دهند.

نکته مهم این است که محققان توانستند میدان مغناطیسی را طوری تنظیم کنند که باعث شود سطوح نانوروبات‌ها گرم شود، که این موضوع می‌تواند میکروب‌های اطراف را از بین ببرد. در حال حاضر هیچ فناوری دیگری در بازار نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

برای افزایش اثربخشی درمان ریشه، محققان قبلا از پالس‌های اولتراسونیک یا لیزر برای القای امواج شوک در مایع مورد استفاده برای شستشوی میکروب‌ها و بقایای بافتی استفاده کرده‌اند. با این حال، این پالس‌ها تنها می‌توانند تا ۸۰۰ میکرومتر نفوذ کنند و انرژی خود را به سرعت از دست بدهند. نانوروبات‌ها ممکن است به طور قابل‌توجهی عمیق‌تر تا ۲۰۰۰ میکرومتر بروند. محققان ادعا می‌کنند که کشتن باکتری‌ها با گرما، گزینه ایمن‌تری نسبت به مواد شیمیایی یا آنتی‌بیوتیک‌ها است.

نانوربات‌های دندانی در مدل‌های موش آزمایش شدند و ایمن و موثر بودن آن‌ها ثابت شد. محققان همچنین در حال کار بر روی نوع جدیدی از ابزار پزشکی هستند که به دندانپزشک اجازه می‌دهد نانوربات‌های داخل دندان را در طول درمان ریشه دندان کاشت و کار کند و در حال حاضر به استقرار این فناوری در یک محیط بالینی بسیار نزدیک شده‌اند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: دندان ربات عفونت دندان درد دانشمندان میدان مغناطیسی نانوروبات ها نانوربات ها باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۲۵۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!

شاید تا 35 سال پیش کسی از ایمپلنت دندان و این رویداد ارزشمند خبر نداشت. هر کسی که در ایران به هر دلیلی دندان خود را می‌کشید، باید جای خالی آن را به عنوان یادگاری و یک درس عبرت بزرگ، در دهان تحمل می‌کرد. مشکلاتی از قبیل کمبود اعتماد به نفس، عدم تلفظ صحیح کلمات و حتی مشکل در جویدن غذا هم که به سبزه آراسته می‌شد. آن روزها شاید راه‌حلی برایش وجود نداشت، اما امروزه به قوت پیشبرد علم و تکنولوژی و تلاش دندان‌پزشکان شاهد روبداد بزرگی به نام کاشت دندان یا ایمپلنت دندان هستیم. اگر شما هم دندان کشیده شده دارید! نیازی نیست مانند گذشته‌ به تحمل مشکلات بپردازید، کافی است میزان اطلاعات خود را بالا ببرید و دستی به سر و صورت خود بکشید و از این پیشرفت بزرگ بشری استفاده کنید.

آیا ایمپلنت دندان (کاشت دندان) واقعا جای خالی دندان را پر می‌کند؟

هیچ فردی نیست که دندان خود را از دست داده باشد، اما نخواهد جایگزینی برای آن بیابد. ایمپلنت دندان که به عنوان کاشت دندان میان بیماران رواج یافته، یک روش درمان فوق‌العاده قدرتمند برای جایگزین کردن دندان از دست رفته است. بله این حقیقت دارد که امروزه برای پر کردن جای خالی دندان می‌توان از کاشت دندان استفاده کرد. کاشت دندان شامل قرار دادن یک پیچ فلزی درون استخوان فک است و سپس یک تاج دندان روی آن قرار داده می‌شود. به این ترتیب جای خالی دندان پر می‌شود و شخص به راحتی می‌تواند به انجام کارهای روزمره بپردازد.

چرا ایمپلنت دیجیتالی دقیق‌تر از ایمپلنت معمولی عمل می‌کند؟

ایمپلنت دیجیتال از روش‌های جدیدتر درمان ایمپلنت دندان است که در آن با استفاده از فناوری‌های دیجیتال سعی می‌شود، درمان سریع‌تر و دقیق‌تر انجام شود. در این نوع درمان از تجهیزات و فناوری‌های زیر استفاده می‌شود:

اسکن دیجیتالی جهت قالب‌گیری دیجیتالی: در روش قالب‌گیری دیجیتالی، نیازی به استفاده از خمیر قالب‌گیری نیست و صرفا با کامپیوتر، دهانتان اسکن شده و با تصاویری که ثبت می‌شود، کار ساخت ترمیم شروع خواهد شد. عکس برداری دیجیتال: این فناوری از جدیدترین تکنولوژی‌های عکس برداری دیجیتال است که در آن نیازی به قرار دادن فیلم در دهانتان نیست و فقط با دستگاه عکس گرفته می‌شود. دوربین داخل دهانی: با استفاده از دوربین دهانی، دندانپزشک میتواند به صورت کامل وضعیت دندان‌های شما را مورد برررسی قرار دهد. مدل سازی سه بعدی با کامپیوتر: مدل‌سازی سه بعدی با کامپیوتر به دندانپزشک کمک می‌کند تا وضعیت استخوان و عصب محل کاشت دندان را به صورت دقیق‌تر مشخص کند. این کار باعث کاهش دوره نقاهت کاشت دندان خواهد شد. طراحی و ساخت با کمک کامپیوتر: در این روش با دقت بالا ترمیم ساخته خواهد شد. در روش سنتی این کار حداکثر دو هفته طول می‌کشد و اما با استفاده تجهیزات دیجیتالی همه این موارد در مدت یک روز به اتمام خواهد رسید.

آیا ایمپلنت دندانی عوارض دارد؟

یکی از چالیش‌هایی که بیماران با آن مواجه هستند، این است که پس از صرف هزینه ایمپلنت دندان آیا درمان و بهبودی کامل صورت می‌گیرد؟ آیا ایمپلنت عوارض هم دارد؟ در پاسخ باید گفت دندانپزشکان از دقت بالایی در ایمپلنت استفاده می‌کنند. آنان سعی دارند با استفاده از آزمایشات اولیه از وضعیت استخوانی و دهانی شما اطمینان حاصل کنند تا بتوانند بهترین راه‌حل را ارائه دهند. بنابراین سعی کنید، تمامی آزمایشات قبل از ایمپلنت را انجام بدهید. عوارض ایمپلنت دندانی شامل دو نوع کوتاه مدت و بلند مدت است. عوارض کوتاه مدت ایمپلنت دندانی پس از کاشت بروز می‌کند و شامل درد بعد از ایمپلنت دندان، تورم، التهاب و خونریزی است. عوارضی که پس از ایمپلنت به وجود می‌آید، معمولا پس از مدت 2 هفته به صوتر کامل رفع می‌شود و جای نگرانی نیست. عوارض بلند مدت ایمپلنت شامل عفونت لثه، التهاب و تورم، شکستگی، لق شدن ایمپلنت، جدا شدن تاج دندان و حتی شکستگی کامل است.

خطرات ایمپلنت برای افراد دیابتی چه مواردی است؟

کاشت دندان برای دیابتی‌ها با چالش‌هایی همراه است. دیابتی‌ها به دلیل اینکه گلوکز خون‌شان بالاست با مشکلاتی از قبیل کاهش عملکرد گلبول سفید رو به رو هستند. از این رو احتمال افزایش عفونت نیز وجود دارد. با توجه به اینکه سیستم ایمنی این افراد ضعیف است، این امر می‌تواند به عنوان یک تهدید جدی برای پس زدن ایمپلنت دندان به شمار رود. لذا افراد دیابتی دقت کنند که زمانی می‌توانند ایمپلنت کنند که میزان گلوکز خون به حد نصاب کنترل شده بین محدوده 70 تا 180 برسد. میزان قند خون برای ایمپلنت در بیماران دیابتی صرفا وابسته به پارامتر hba1c در آزمایش قند خون است که باید کمتر از 8 باشد.

آیا با وجود عوارض بعد از کاشت ایمپلنت، می‌توان ریسک کاشت دندان را پذیرفت؟

عوارض بلند مدت بعد از کاشت ایمپلنت تنها در صورتی به وجود می‌آید که از برندهای نامرغوب استفاده کنید. در حال حاضر برندهایی چون: کره‌ای، چینی، آلمانی، آمریکایی و سوئیسی برای ایمپلنت در ایران وجود دارد. برندهای ایمپلنت‌ها با توجه به روش تولید، جنس محصول، اندازه و ضخامت با یکدیگر متفاوت هستند. استفاده از بهترین برند برای ایمپلنت، در طولانی مدت عوارض کمتری خواهد داشت. در مواقع بسیاری ایمپلنت با استخوان ترکیب شده و مانا خواهد شد. اما در مواقعی که دندان پس زده شود و ریشه با ایمپلنت یکی نشود، دندان به صورت کامل از بین خواهد رفت.

مهم‌ترین مراقبت‌های قبل از کاشت دندان چیست؟

مجموعه مراقبت‌های مختلفی برای کاشت دندان وجود دارد که باعث افزای شطول عمر آن می‌شود. از جمله می‌توان به مواردی مانند رعایت بهداشت دهان و دندان، رعایت رژیم غذایی مناسب بعد از کاشت ایمپلنت، استفاده از کمپرس سرد و انجام معاینات سالیانه اشاره کرد.

وجود خونریزی پس از عمل: آنچه بیماران را نگران می‌کند وجود خونریزی پس از عمل است. بعد از عمل ایمپلنت ممکن است کمی خونابه در دهان جمع شود، در این صورت می‌توانید با استفاده از دستمال، از افزایش خونریزی جلوگیری کرد. انجام ورزش: دقت کنید که تا 1 ماه پس از ایمپلنت نیازی به انجام فعالیت‌های سنگین نیست و کافی است با انجام پیاده روی به سرعت بخشیدن بهبودی ایمپلنت کمک کنید. استفاده از خلال دندان: دقت کنید که برای تمیز کردن دندان از اجسام نوک تیز مانند خلال دندان استفاده نکنید. تا حد امکان سعی کنید از نخ دندان با کیفیت استفاده کنید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • (اینفوگرافیک) درمان عفونت سینوس بدون دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس بدون نیاز به دارو
  • غلبه بر عفونت سینوس : ترفندهای ساده و موثر بدون نیاز به دارو (اینفوگرافی)
  • آیا طب سنتی ریشه در غریزه انسان و دیگر انسان‌تباران دارد؟
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!